کار مختلط و شب کاری در قانون کار :: وکالت و نمایندگی اداره کار در مازندران

وکالت و نمایندگی اداره کار در مازندران

وکالت و مشاوره در پرونده های اداره کار و تامین اجتماعی در مازندران

کار مختلط و شب کاری در قانون کار

چهارشنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۲۷ ق.ظ

ماده 53 قانون درخصوص تفکیک انواع کار روز و شب و 
مختلط به این شکل تصریح نموده: کار روز، کارهایی 
است که زمان انجام آن از 6 بامداد تا 22 می‌باشد. 
کار شب نیز کارهایی است که زمان انجام آن 
بین 22 تا 6 بامداد می‌باشد.

منبع مطلب
کار مختلط نیز به کارهایی گفته می‌شود که بخشی از ساعات انجام آن در روز و قسمتی از آن در شب واقع می‌شود. در کارهای مختلط ساعاتی که جزو کار شب محسوب می‌شود، کارگر از فوق‌العاده موضوع ماده 58 این قانون استفاده می‌کند. به موجب این ماده قانونی، تکلیف کارگران درخصوص نوع کار و فعالیت روزانه و شبانه و مختلط مشخص گردیده، بنابراین کارگران کارگاه‌های مختلف در صورت کارکرد در ساعات مقرر مذکور به عنوان کارگر روز یا شب عنوان گرفته و از مزایای بعدی نسبت به کارهای شب بهره‌مند می‌گردند. کارفرمایان می‌توانند شروع کار را ساعت 6 صبح و پایان کار را ساعت 2 عصر اعلام کنند که در این صورت 8 ساعت کار محسوب می‌شود. همین طور در شیفت بعد می‌توانند ساعت 2 عصر تا 10 شب کارگران را برای کار استخدام نمایند که هر یک از این دو شیفت روزانه محسوب گردیده و در قبال اینها نیاز نیست به کارگران غیرنوبتی 35 درصد اضافه بر مزد به عنوان فوق‌العاده شب‌کاری پرداخت نمایند. در صورتی که شیفت عصر کارگران از ساعت 4 عصر شروع و در ساعت 12 شب خاتمه یابد، چنین شیفتی به استناد این ماده قانون کار مختلط می‌باشد که کارفرما ملزم است برای 2 ساعت کار شبانه (از ساعت 10 شب لغایت 12 شب) علاوه بر مزد عادی، 35 درصد فوق‌العاده شب‌کاری پرداخت نماید.

ماده 58 نیز درخصوص مزایای کارگران شب‌کار اعلام داشته: برای هر ساعت کار در شب تنها به کارگران غیر نوبتی 35 درصد اضافه بر مزد ساعت کار عادی تعلق می‌گیرد.

این ماده درخصوص کار شب کارگران بوده و هرگاه کارگر غیرنوبتی برای ارائه کار در شب توسط کارفرما در کارگاه فعالیت نماید و کار کند، کارفرما مکلف است علاوه بر مزد ساعات کار عادی، 35 درصد بیشتر از آن به کارگر پرداخت نماید.

شب‌کاری به کارهایی گفته می‌شود که زمان انجام آن از ساعت 22 شب تا 6 بامداد باشد. چنانچه کارگری زمان کارش هم در روز و هم در شب باشد، در صورتی که مشمول نوبت کاری نشود، بابت مدت زمان کار در شب مستحق دریافت فوق‌العاده شب‌کاری مذکور خواهد بود. کارگرانی که به طور ثابت، شب‌ها کار می‌کنند (کارگران غیرنوبتی) چنانچه به جای تعطیل هفتگی جمعه شب به طور مستمر شب دیگری در هفته را به عنوان تعطیل هفتگی استفاده کنند، با توجه به شمول حکم عام ماده 62 قانون کار و تبصره‌های ذیل آن نسبت به تمامی کارگرانی که در مقاطع زمانی مختلف در طول شبانه روز به کار اشتغال دارند،  علاوه بر برخورداری از 35 درصد فوق‌العاده شب‌کاری موضوع ماده 58، از 40 درصد اضافه مزد پیش‌بینی شده در تبصره یک ماده 62 قانون مرقوم نیز بهره‌مند خواهند شد.



  • مشاور کار و بیمه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

مشاوره رایگان از طریق ارسال نظر و قبول نمایندگی و وکالت در اداره کار و بیمه